5 علائم خرابی واتر پمپ خودرو :موتورهای احتراق داخلی با انفجارهای کوچک کار می کنند. این انفجارها گرمای زیادی تولید می کند که در صورت عدم مدیریت می تواند به موتور آسیب برساند.
علائم خرابی واتر پمپ خودرو
خوشبختانه، سیستم خنک کننده در هر وسیله نقلیه با استفاده از یک واتر پمپ برای گردش مایع خنک کننده (همچنین به عنوان ضد یخ) در سراسر اجزای موتور از این اتفاق جلوگیری می کند.
در زیر، ما به پنج علامت رایج واتر پمپ بد می پردازیم که می توانند همراه با میانگین هزینه تعویض واتر پمپ در صورت نیاز ظاهر شوند.
واتر پمپ چگونه کار می کند
هنگامی که موتور خودرو کار می کند، مایع خنک کننده از رادیاتور به مرکز واتر پمپ وارد می شود. میل لنگ پروانه واتر پمپ را به حرکت در می آورد که مایع خنک کننده را در موتور به گردش در می آورد، دقیقاً مانند قلب که خون را پمپ می کند.
این مایع توسط تیغه های پمپ یا پره ها به داخل سرسیلندر و بلوک موتور هدایت می شود. سپس به رادیاتور جریان می یابد و به واتر پمپ برمی گردد و چرخه را هزاران بار در دقیقه تکمیل می کند. وقتی این فرآیند آنطور که باید عمل نکند، گرمای بیش از حد اتفاق می افتد.
علائم بد بودن واتر پمپ
یک موتور بیش از حد گرم می تواند به سرعت منجر به از کار افتادن موتور شود که یک پیامد بسیار پرهزینه است. درک نحوه عملکرد پمپ های آب برای خنک کردن وسیله نقلیه شما بسیار مهم است، اگرچه دانستن علائم خرابی یا خرابی واتر پمپ برای رسیدگی سریع به این مشکل بسیار مهم تر است. در زیر 5 شایع ترین علامت وجود دارد.
شماره 1 – دمای مایع خنک کننده بالا
بارزترین علامت خرابی واتر پمپ گرم شدن بیش از حد موتور است. این معمولاً با یک چراغ هشدار دمای موتور (یا نمادی با خطوط موج دار در آن) یا افزایش دمای موتور روی داشبورد نشان داده می شود.
یک واتر پمپ کاربردی موتور را با گردش مایع خنک کننده خنک می کند، بنابراین یک واتر پمپ بد اجازه می دهد تا گرمای موتور تا سطوح ناایمن افزایش یابد.
توجه داشته باشید که گیج دما در برخی خودروها تا زمانی که دمای موتور به سطوح خطرناک نرسیده باشد، از مرکز خارج نمیشود، بنابراین اگر متوجه شدید سوزن از موقعیت دمای کارکرد معمولی خود بالاتر رفت، مراقب باشید.
شماره 2 – بخار رادیاتور
وزش بخار از جلوی وسیله نقلیه در حین حرکت یا توقف نیز می تواند نشان دهنده گرمای بیش از حد باشد. هنگامی که واتر پمپ به درستی کار نمی کند، مایع خنک کننده نمی تواند در رادیاتور گردش کند تا خنک شود، بنابراین تبخیر رخ می دهد.
اگر دیدید بخار از جلوی خودرو می آید، فوراً خود را به کنار جاده بکشید. رانندگی با موتور بیش از حد گرم شده برای مدت طولانی می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
علت داغ شدن بیش از حد موتور ممکن است چیزهای متفاوتی مانند رادیاتور خراب یا ترموستات معیوب باشد، اما نتیجه یکسان است. مگر اینکه نشتی کوچک باشد و توانایی اضافه کردن مایع خنک کننده بیشتری را داشته باشید، خودرو را برای تعمیر به نزدیکترین مکانیک یدک بکشید.
شماره 3 – صداهای غیرمعمول
موتوری با صدای ناله، وزوز یا جیغ میتواند تسمه لوازم جانبی شل داشته باشد که ناشی از شل بودن قرقره یا یاتاقانهای فرسوده است. اگر یاتاقان های معیوب در واتر پمپ باشد، باید به طور کامل تعویض شود.
یکی از شایعترین دلایل خرابی زودرس واتر پمپ، سفت بودن بیش از حد تسمه لوازم جانبی است. اگر تصمیم دارید خودتان واتر پمپ را تعویض کنید، به شدت توصیه می شود که یک گیج کش تسمه بخرید تا مطمئن شوید که کشش به درستی روی مشخصات تنظیم شده است.
ناله ای که با شتاب گرفتن خودرو حجم آن افزایش می یابد باید فوراً توسط مکانیک بررسی شود.
شماره 4 – نشت مایع
یک مایع سبز روشن یا نارنجی که در زیر جلوی اتومبیل شما پس از چند ساعت پارک کردن آن جمع شده است، ممکن است خنک کننده باشد. این ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که واشرها و مهر و موم های واتر پمپ فرسوده شوند و ترک بخورند یا بشکنند.
حتی اگر حوضچه ای از مایع مشاهده نشود، ارزش آن را دارد که به خود واتر پمپ نگاهی بیندازید (مخصوصاً اگر علائم دیگری مشاهده کردید) تا ببینید که آیا به نظر می رسد که زباله های بیشتری نسبت به سایر قسمت های محفظه موتور روی آن وجود دارد یا خیر.
مطالب مرتبط :6 علائم خرابی میله کروات
جریان آهسته مایع خنککننده میتواند در قسمت بیرونی واتر پمپ خشک شود و جامد شود، یا حتی میتواند باعث زنگزدگی یا خوردگی شود (که با «حفره شدن» در فلز مشخص میشود).
برخی از نشتی ها فقط در زمان چرخاندن پمپ (یعنی زمانی که ماشین در حال کار است) رخ می دهد و برخی دیگر ممکن است در زمان خاموش بودن خودرو رخ دهند. این دومی ناشی از خرابی واتر پمپ نیست، بلکه به دلیل مشکل دیگری مانند معیوب بودن رادیاتور است.
نشتی از سوراخ گریه واتر پمپ می تواند نشان دهنده ی آب بندی معیوب باشد، زیرا سوراخ گریه از آلودگی روغن در یاتاقان ها با مایع خنک کننده و بالعکس جلوگیری می کند. این چکه با خاموش شدن موتور خودرو متوقف می شود.
شماره 5 – خوانش دماسنج ناسازگار
یک سیستم خنک کننده کاملاً کاربردی دماسنج را همیشه در محدوده نرمال نگه می دارد. با این حال، یک وات معیوب پمپ er می تواند باعث نوسان سوزن گیج دما از حالت عادی به داغ و بالعکس شود.
رادیاتور بد نیز می تواند باعث این اتفاق شود، اما هر دو مشکل باید قبل از رانندگی مجدد خودرو تعمیر شوند.
حباب هوا یکی دیگر از دلایل احتمالی نوسانات دمای مایع خنک کننده است. هوای اطراف سنسور دما ممکن است باعث خوانش اشتباه شود.
اگر پمپ را خودتان بخرید و آن را به مکانیک بدهید تا آن را نصب کند، ممکن است هزینه کمتری بپردازید، البته احتیاط کنید و مطمئن شوید که قطعات را از یک منبع معتبر خریداری کنید. برند و مدل وسیله نقلیه می تواند تأثیر قابل توجهی بر هزینه کل داشته باشد. هزینه ها و مالیات ها ممکن است بسته به موقعیت مکانی شما این ارقام را افزایش دهند.
اگرچه تعویض واتر پمپ می تواند گران باشد، تعویض موتور بسیار بدتر است. تا زمانی که تعمیرات مورد نیاز انجام نشده است، خودرو نباید رانده شود.
مطالب مرتبط : 5 نشانه خرابی سنسور فشار مخزن سوخت
اگر مطمئن نیستید آخرین بار واتر پمپ خود را چه زمانی تعویض کرده اید، انجام این کار به زودی بیمه ارزانی برای موتور شما است. اکثر مردم دوست دارند واتر پمپ را در حالی که در آنجا هستند با تسمه تایم بکارند.
فرآیند جایگزینی
تعویض واتر پمپ باید توسط یک متخصص انجام شود مگر اینکه تجربه مکانیکی داشته باشید، زیرا ممکن است کار دشواری باشد.
ابتدا مایع خنککننده موجود از خودرو تخلیه میشود و قطعاتی که مانع دسترسی هستند، مانند زنجیر تایم یا تسمه، برداشته میشوند. واتر پمپ و قطعات مربوطه مانند شیلنگ ها بررسی شده و در صورت نیاز تعویض می شوند.
ترموستات و درپوش رادیاتور نیز باید در این زمان به همراه هر واشر یا مهر و موم تعویض شوند. ممکن است خود رادیاتور در صورت نشتی یا علائم قدیمی تعویض شود.
در نهایت مایع خنک کننده جدید اضافه می شود و سیستم از نظر نشتی آزمایش می شود. یک تست درایو عملکرد صحیح واتر پمپ جدید را تایید می کند.
هنگامی که مکانیک قطعاتی را که مانع از دسترسی به واتر پمپ می شود را حذف می کند، ممکن است با موارد دیگری مانند تسمه تایم یا زنجیر که باید تعویض شوند، برخورد کنند. همیشه عاقلانه است که قبل از موافقت با هر گونه تعمیرات اضافی، تخمینی به دست آورید.
هشدار!
مهم است که به یاد داشته باشید که مایع خنککننده در حین کارکردن خودرو و تا چند ساعت پس از خاموش شدن به دمای سوخته میرسد و تحت فشار زیادی قرار میگیرد. تا زمانی که موتور کاملاً خنک نشده است هرگز درپوش رادیاتور را بردارید و به هیچ قسمتی از سیستم خنک کننده دست نزنید.
مطالب مرتبط : 5 علائم خرابی بودن بلبرینگ چرخ های جلو و عقب