5 علت سفت شدن فرمان و راه حل آن :هر وسیله نقلیه ای دارای یک سیستم فرمان است که به راننده امکان کنترل جهتی را می دهد که در آن رانندگی می کند. اگر سیستم فرمان عملکردی ندارید، انواع مشکلات را برای شما ایجاد می کند. مهمتر از آن، وسیله نقلیه شما را برای خود و سایر افراد در جاده اطرافتان ناامن می کند.
5 علت سفت شدن فرمان و راه حل آن
فقط تصور کنید که باید یک دور بچرخید یا سعی کنید مسیر را تغییر دهید و سپس فرمان را به سختی بچرخانید و یا حتی قفل کنید. این می تواند باعث تصادف شود تا جایی که ممکن است یک نفر مجروح یا حتی کشته شود.
رایج ترین مشکل فرمان این است که چرخیدن آن دشوار می شود. از آنجایی که اکثر رانندگان بیشتر دور خود را با سرعت پایین انجام می دهند، در این زمان است که فرمان سفت یا سفت بیشتر به چشم می آید. این یک نشانگر واضح است که شما در جایی از سیستم فرمان برقی خود دچار نوعی مشکل هستید.
اجزای زیادی وجود دارد که سیستم فرمان برقی را تشکیل می دهد. به غیر از تسمه سرپانتین و پمپ، سیستم حاوی مایع فرمان هیدرولیک است که در کنار پیستون کار می کند تا بتوانید به راحتی چرخ را با مقاومت کمی بچرخانید.
اگر در یکی از این قسمتهای سیستم مشکلی وجود داشت، برای آسانتر کردن چرخاندن چرخ، از فرمان برقی کمک نمیگیرید.
دلایل رایج چرخاندن فرمانی که در سرعت های پایین به سختی می چرخد
مهم است که دلایل اصلی چرخش فرمان سخت را درک کنید. در زیر 5 دلیل اصلی وجود دارد که نشان می دهد چرخاندن فرمان شما دشوارتر می شود. شما می خواهید این لیست را مرور کنید و در اسرع وقت مشکل را عیب یابی کنید.
شماره 1 – سیال فرمان کم قدرت
شاید شایع ترین علت سفت شدن فرمان هنگام چرخش، زمانی باشد که شما مایع کافی برای فرمان برقی در سیستم ندارید. معمولاً اگر مایع از ناحیه شلنگ تحت فشار نشت کند این اتفاق می افتد. گاهی اوقات شلنگ ترک می خورد یا به سادگی شل می شود و باعث نشت مایع می شود.
از آنجایی که این مایع برای تحت فشار قرار دادن سیستم و روغن کاری پمپ مورد نیاز است، فرمانی خواهید داشت که چرخاندن سیال فرمان کمتری که در سیستم دارید سخت تر می شود.
خودرو ممکن است قابل رانندگی باشد، اما اگر نشت را برطرف نکنید، در نهایت باعث از کار افتادن پمپ فرمان برقی شما می شود که می تواند جایگزینی گران قیمت باشد. اگر یک بررسی سریع نشان داد که مایع فرمان برقی شما پر شده است، به خواندن ادامه دهید.
شماره 2 – قفسه فرمان بد
قفسه فرمان از پینیون و قفسه تشکیل شده است. مجموعه ای از اتصالات U و شفت ها، قفسه فرمان را به فرمان متصل می کند. قفسه فرمان در نهایت به دلیل رانندگی با وسیله نقلیه شما در طول سال ها فرسوده و آسیب می بیند.
اگر فرمان شما فقط پس از استارت زدن وسیله نقلیه خود سفت یا سفت باشد، متوجه خواهید شد که چه زمانی این اتفاق می افتد. همانطور که موتور به کار خود ادامه می دهد و گرم می شود، قفسه فرمان گرمتر می شود که باعث می شود روانکار کمی بهتر عمل کند.
بنابراین، ممکن است با ادامه حرکت خودرو، فرمان کمتر سفت شود. اما با این حال، قبل از تشدید مشکل، باید قفسه فرمان را تعویض کنید.
شماره 3 – کمربند سرپانتین شکسته
یکی از شایع ترین دلایل سفتی فرمان، آسیب یا ترک خوردن تسمه سرپانتین است. این تسمه به طور مداوم در هنگام رانندگی با وسیله نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین با گذشت زمان، به سرعت فرسوده می شود.
این به نوبه خود باعث شل شدن آن می شود که زمانی است که سفتی در فرمان شروع می شود. اگر به زودی تسمه را تعویض نکنید، به طور کلی می شکند و دیگر نمی توانید ماشین خود را رانندگی کنید. بهتر است قبل از این اتفاق تسمه را تعویض کنید.
شماره 4 – خرابی پمپ فرمان
پمپ سیستم فرمان برقی همان چیزی است که میزان فشار مورد نیاز را تولید می کند تا به شما امکان می دهد فرمان را به آرامی بچرخانید. اگر این پمپ از کار بیفتد، چرخاندن فرمان به خصوص در سرعت های پایین بسیار دشوارتر می شود.
به طور معمول، در این شرایط، پمپ از حرکت کامل فرمان جلوگیری نمی کند. شما همچنان قادر خواهید بود آن را بچرخانید، اما به نیروی بسیار بیشتری از طرف شما نیاز دارد. هر چه وسیله نقلیه سنگینتر باشد، چرخاندن چرخها سختتر میشود.
قبل از تعویض پرهزینه پمپ فرمان، مطمئن شوید که کانکتور پمپ به سادگی شل نشده یا آسیبی ندیده است.
شماره 5 – سیال فرمان فرمان ضخیم قدیمی
مانند سایر مایعات در ماشین شما، مایع فرمان برقی می تواند به مرور زمان غلیظ شود. اگر po خود را تغییر ندهید
اگر روغن فرمان را مطابق آنچه سازنده خودروی شما توصیه می کند، انجام دهید، در نهایت برای روغن کاری سیستم بیش از حد غلیظ می شود.
این باعث می شود که فرمان شما سفت شود و در سرعت های پایین چرخش سخت تر شود. اگر بررسی سریع مایع شما نشان داد که تیره و غلیظ است، باید در اسرع وقت مایع فرمان برقی خود را شسته و تعویض کنید.
مطالب مرتبط :